PROTHESE UNLIMITED

ONBEPERKT ZIJN MET JE PROTHESE / ORTHESE

Vanavond zal in het programma TrosRadar het conflict dat zorgverzekeraar Achmea met het Slotervaartziekenhuis heeft worden behandeld. Verzekerden van Achmea kunnen door de houding van de zorgverzekeraar niet meer behandeld worden in hun ziekenhuis.  

 

Helaas constateert  Hans van Mourik van Prothese Unlimited dat het vaak ook om leed van

beenprothesegebruikers gaat. Zorgverzekeraar Achmea heeft namelijk vijf jaar geleden op eigen verzoek protocollen laten ontwikkelen voor computergestuurde kunstbenen. Twee jaar daarna accepteerde Achmea haar eigen richtlijnen niet meer.  Orthopedische instrumentmaker (de prothesemaker)  zit met de handen in het haar. De gedupeerde geamputeerde kan niet optimaal functioneren.

 

“Het is werkelijk schandalig zoals Achmea de aanvragen voor hulpmiddelen afhandelen. Men heeft zelf geen kennis in huis om de rapporten die zijn  opgesteld te kunnen beoordelen en wijzen daardoor structureel af”, aldus Van Mourik. Volgens van Mourik schiet Zorgverzekeraar Achmea op vele fronten ernstig te kort en is daardoor voor hulpmiddelen gebruikers een onbetrouwbare verzekeraar.