PROTHESE UNLIMITED

ONBEPERKT ZIJN MET JE PROTHESE / ORTHESE

De site Amputees.nl , die op 10 oktober 2010 (10-10-10) online gegaan blijkt groot succes te zijn. Inmiddels komen gemiddeld zo'n 150 bezoekers per dag die zo'n 7 items bekijken. De site is bedoeld om veel informatie op een overzichtelijke manier aan te bieden. Ledemaat-geamputeerden en ouders van kinderen met een aangeboren aandoening aan arm of been en hun familie  kunnen op deze wijze eenvoudig aan informatie komen. Ook voor de beginnend student is Amputees.nl een aanrader.

 

Juiste informatie op juiste plaats
Initiatief achter de site is fysiotherapeut Hans van Mourik van Prothese-Unlimited. Het idee van het zoeksysteem van

Amputees.nl is eenvoudig en eigenlijk overgenomen van recepten-sites. "Met Googelen komen soms 107.000 items op je af, waardoor patiënten door de bomen het bos niet meer zien. Zoals je recept voor je gerecht met bepaalde ingrediënten zoekt, zo wil je eigenlijk ook je informatie bij elkaar zoeken na een amputatie. Als je dan "pittig" wilt, dan zit je niet te wachten op "slappe" informatie, wil je vis dan verwacht je geen vlees.", aldus Van Mourik.


Prothesegebruikers en personen met een amputatie of verkorting aan arm of been kunnen direct in de eigen regio de contact adressen zien van; revalidatieartsen, onderzoekers, patiëntenorganisaties,  producenten en consumenten, lotgenoten, hulpverleners, trainers, wetenschappers, beleidsmakers, studenten,  ontwerpers, fysio - en ergotherapeuten. Amputees.nl zal de komende maanden verder uitgebreid worden.  Medio november zal nog een keuzewijzer worden toegevoegd, waarbij de geamputeerde zich kan voorbereiden op een hulpmiddel naar keuze.

 

Zoeken op Google

Zoekt men op Google naar "refelidati mca alkmaar", "amputatie artsen in Limburg" of "Rommers revalidatie" dan komt men uiteindelijk uit bij Amputees.nl en van daaruit kunnen kunnen mensen verder zoeken. Zelfs voor mensen die"skiles voor mensen met een been in Vlaardingen" zoeken is een oplossing. "Het moet voor patiënten betrouwbare informatie en de juiste weg aangeven en daarin zijn we wel geslaagd", aldus Van Mourik.